Foodsteps: beleef en proef

Tekstvak

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Beleef Drentse platteland

Beleef het Drentse platteland

Houd je van wandelen, maar wil je ook iets bijzonders ervaren, dan is deze Drenthe Hike Foodsteps met routeapp zeker iets voor jou: Wandelen en Beleven in één. Het startpunt van deze Drenthe Hike Foodsteps is bij Restaurant Luning in Ruinen, waar je met een VR-bril op, terug in de tijd stapt (zitten op een stoel). Beleef en ervaar op een bijzondere manier het boerenleven zoals het was voor Egbert.

Waarom is deze stoere wandeling een Hike?

Een Hike is eigenlijk een lange wandelroute over natuurpaden door ongerepte natuur. Omdat deze tocht door dit zuidwestelijk deel van de oer-provincie Drenthe bijna 15 kilometer lang is, is het te lang om alleen maar een wandeling te zijn. Voor deze stoere afstand is er daarom gekozen voor de naam Hike. Het hoofdthema: voedsel en met name de voedsel producerende bedrijven waar de route langs gaat. Daarom: Foodsteps.

Na de VR-beleving bij Luning start de hike op de Brink van Ruinen. Met een unieke QR code ontgrendel je de route in de Space Time Layer App op je telefoon. Zo kom je langs bedrijven die voedsel produceren voor de lokale afzetmarkt. In korte filmpjes gemaakt door Anke Teunissen, laten ze je zien hoe ze dit doen en vertellen ze met passie waarom ze het zo doen.

Nog niet genoeg gezien of geleerd of loop je alleen en luister je graag naar interessante verhalen? Tijdens het lopen kan je luisteren naar de mooie podcast van Theo Spek. Bij ieder routepunt hoor je een deel. Wil je de podcast in zijn geheel nog een keer terug horen, dat kan ook! In het bijgeleverde routeboekje is de link naar de volledige podcast te vinden.

Proef van de producten in ‘t Vershuus

Genieten van wandelen, kennisnemen van voedselproductie op kleinere schaal en proeven bij het eindpunt ‘t Vershuus in Ruinen. Tijdens deze hike kan het allemaal. In ‘t Verhuus zijn niet alleen de producten van de bedrijven te vinden die je op je Hike gepasseerd bent. Met een ruim assortiment is je (picknick-) mand zo gevuld met de heerlijkste smaken direct van het land. Ben je al nieuwsgierig naar hun assortiment, kijk dan hier om ideeën voor je boodschappenlijstje op te doen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op! we helpen je graag op pad.