Veelgestelde vragen

Per beleving staat een leeftijdsindicatie aangeduid. De belevingen gaan deels op onverharde paden, dus de toegang voor kinderwagens en rolstoelen is beperkt. De nachtwandeling ‘Nachtkijkers’ vraagt ook iets van het doorzettingsvermogen en de humor van de deelnemers.

Alleen beleving ‘The Last Chair’ is geschikt met rolstoel of kinderwagen. Deze vindt plaats in Restaurant Luning in Ruinen. Alle overige Drenthe Hikes zijn helaas niet geschikt, in verband met routes over onverharde wegen.

De beleving Woeste Grond kan eventueel worden gelopen met een hond mee. U kunt niet met uw hond het museum bezoeken. De overige belevingen zijn niet geschikt om een hond mee te nemen.

Voor mensen die houden van een combinatie van natuur, verhalen, technologie en lekker bewegen. Mensen alleen of samen. De belevingen zijn ook geschikt als activiteit voor vrijgezellenfeestjes, personeelsuitjes, vriendengroepen, familie-uitjes, er-op-uit met het gezin, vakantie-uitjes en voor schoolklassen.

Jazeker, wilt u met meer dan ca. 4 personen een beleving boeken, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Voor elke beleving kunnen andere regels gelden. Graag verwijzen we u naar de website van de Rijksoverheid of van de genoemde locaties die genoemd staat bij de beleving.

Jazeker, er zijn belevingen vanaf 6 jaar, 8 jaar, 10 jaar of 12 jaar. Alle belevingen zijn interactief en hebben deels een educatief karakter. Kleine groepjes leerlingen kunnen samenwerken bij een beleving.

Bij elke beleving staat aangegeven vanaf welke leeftijd het wordt aanbevolen.
We zetten de adviesleeftijd voor u op een rij:

The Nature Game:  6 jaar
The Last Chair:  8 jaar
Foodsteps:  10 jaar
Woeste Grond:  10 jaar
Het Pauperparadijs:  10 jaar
Nachtkijkers:  12 jaar

Per beleving zetten we op een rij waar een toilet beschikbaar is:

The Nature Game
Start en eind: Hotel Spier-Dwingeloo (Spier)
The Last Chair Restaurant Luning (Ruinen)
Nachtkijkers Geen toilet beschikbaar, i.v.m. nachtwandeling
Foodsteps Start: Restaurant Luning (Ruinen) en eind: ‘t Vershuus (Ruinen) 
Woeste Grond Start: Vakantiepark het Grote Zand (Hooghalen)
Het Pauperparadijs Start en eind: Gevangenismuseum (Veenhuizen)

De beleving The Last Chair vindt plaats in Restaurant Luning in Ruinen. U kunt uw auto of fiets nabij parkeren. Vanaf dit restaurant start ook de beleving Foodsteps.

De kortste route te voet is 2,5 km (The Nature Game). Indien fietsen voor u mogelijk is; er zijn drie belevingen die u met de fiets kunt ondernemen.

Meerdere Drenthe Hikes routes draaien op het platform Shary. Dit is een app waarin u de route kunt volgen en alle content, zoals video’s, podcast en foto’s kunt bekijken. U heeft een account nodig om de beleving aan te schaffen en te volgen.

Ja, wij adviseren voor alle belevingen met de fiets om een fietsstandaard voor op het stuur te gebruiken. In Nederland is het sinds 1 juli 2019 verboden om een telefoon tijdens het fietsen in de hand te houden. Met een fietsstandaard kunt u veilig langs de route navigeren vanuit de Shary app. Voor het bekijken en beluisteren van de filmpjes en podcasts raden we aan af te stappen en een veilige plek te zoeken.

The Last Chair is een binnen-beleving en kan prima plaatsvinden bij slechter weer. The Nature Game is helaas niet mogelijk met regen, omdat er Ipads (die niet waterdicht zijn) worden gebruikt. Alle andere belevingen zijn mogelijk bij regen. Goed schoeisel is dan uiteraard aan te raden.

Ja, tijdens het afrekenen van de route maakt u ook direct een account aan. Indien u al een Shary account heeft, kunt u vooraf inloggen op dit account.

Ja, alle content is alleen online beschikbaar. Dit betekent dat er mobile data nodig is voor het bekijken en beluisteren van de video’s en audio. U kunt de content ook thuis bekijken wanneer u bent aangesloten op een wifi-netwerk.

Helaas, het is nog niet mogelijk om een Drenthe Hike die gebruik maakt van de Shary app aan een ander kado te geven of voor een ander aan te schaffen. Je kunt alleen voor jezelf de route kopen, aangezien er een account aangemaakt moet worden waar een emailadres moet worden ingevuld en bevestigd.

Voor alle routes die gebruik maken van Shary adviseren wij u op pad te gaan met een volledig opgeladen telefoon. U kunt eventueel een powerbank meenemen om tussentijds uw telefoon weer op te laden. U loopt deels over onverharde wegen, dus goed schoeisel is aan te bevelen. Wanneer u loopt in het donker of bij schemer is een goede zaklamp noodzakelijk. Bekijk het videomateriaal vanwege de veiligheid nooit wanneer u zich in het verkeer begeeft, maar liever zittend op een bankje.